Kuzu Çiftlik Kebabı nasıl pişirilir ?

Konu, 'Yemekler' kısmında ayla tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ayla Yeni Üye

    Kuzu Çiftlik Kebabı nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    Kuzunun but kısmından, yaklaşık 500 gram çıkarılan et alınır
    3 baş kuru soğan (ince kıyılmış)
    8-10 dal yeşil soğan (uzun uzun doğranmış)
    1 yemek kaşığı zeytinyağı
    1 yemek kaşığı tereyağı
    1 tatlı kaşığı kekik
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı karabiber
    7-8 dal dereotu

    Yemeğin Tarifi
    Kuzunun but kısmından çıkarılan eti, keskin bir bıçak yardımıyla uzun, parmak (veya ahçıların deyimiyle jölyen) şeklinde doğrayalım.

    Bir tencerede zeytinyağı ve tereyağını eritip, kuzu etlerini de içine ilave edelim ve 10 dakika kadar karıştırarak kavuralım.

    Doğradığımız yeşil ve kuru soğanları etlerin üzerine ilave edip, yaklaşık 5 dakika daha kavurma işlemine devam edelim. Tuz, karabiber ve kekik ilave ederek tekrar 2-3 dakika kadar kavuralım.

    En sonunda da üzerine 1 su bardağı sıcak su ekleyelim, et suyunu çekince (yaklaşık 10 dakika sonra) altı söndürüp, ocaktan alalım.

    Servis tabağına alalım, üzerini dereotu dallarıyla süsleyerek dekore edelim ve servise sunalım.
     
  2. E

    ELİF KARAÇAYIR Yeni Üye

    Malzemelerini çoğaltmak istersek ne tavsiye edersiniz.
     
  3. e

    esmerli203 Yeni Üye

    Harika olmuş lezzetini merak ediyorum
     
  4. m

    meraklı Yeni Üye

    Hangi yöremize ait bu yemek tarifi
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş