Kuzu But tarifi

Konu, 'Yemekler' kısmında betül tarafından paylaşıldı.

  1. b

    betül Yeni Üye

    Kuzu But
    Malzemeler
    1 adet kuzu but (orta kemiği çıkarılmış)
    2 adet kuru soğan
    2 yemek kaşığı margarin
    1 tatlı kaşığı biberiye
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 tatlı kaşığı karabiber

    Yemeğin Tarifi
    Margarini eritin.

    Kuzu budu yıkayıp, düzgün bir şekilde tencereye yerleştirin. Soğanları dörde bölün. Etin üzerine koyun. Tencerenin kapağını kapatın. Et suyunu bırakıp çekene kadar bekleyin.

    Kapağı açıp, budu pirzola gibi kızartın. Biberiyesini, tuzunu ve karabiberini atın. Üzerini kaplayacak kadar su ekleyin. Kısık ateşte yaklaşık 2 saat kadar pişirin.

    Haşlanmış patates ya da sebze ile servis yapabilirsiniz.
     
  2. e

    emay Yeni Üye

    Harika olmuş lezzetini merak ediyorum
     
  3. şehpal

    şehpal Yeni Üye

    Bu güzel tarifi not defterime ekledim
     
  4. g

    gareksi Yeni Üye

    Teşekkür ediyorum. Mutlaka deneyecegim.
     
  5. çıpakan

    çıpakan Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş