Kütahya Güveci / Kütahya nasıl pişirilir ?

Konu, 'Yemekler' kısmında tuana tarafından paylaşıldı.

  1. t

    tuana Yeni Üye

    Kütahya Güveci / Kütahya çok özel bir tarif dilerseniz tarife geçelim.
    Malzemeler
    2 kg kemikli kuzu eti (kuzunun kaburgasından hazırlanacak)
    ½ kg domates
    1 yemek kaşığı domates salçası
    10 adet arpacık kuru soğan
    1 tatlı kaşığı tuz

    Yemeğin Tarifi
    Toprak güvecin içine bir sıra kuzu eti, bir sıra iri doğranmış domates ve bir sıra arpacık soğanlar dizilir. Üzerine 1 su bardağı su ile sulandırılmış salça ve tuz ilave edilir. 175 dereceye ayarlı fırına sürülür. 1,5-2 saat kadar pişirilir.

    Sıcak olarak servis yapılır.

    Hülya Özer/Kütahya
     
  2. a

    azra02 Yeni Üye

    Ev hanımları için kolaylık sağlayan bir tarif.
     
  3. m

    mualla_1957 Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
  4. o

    ozlem_ank Yeni Üye

    Harika olmuş lezzetini merak ediyorum
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş