Kuskus Pilavı tarifi

Konu, 'Yemekler' kısmında tuana tarafından paylaşıldı.

  1. t

    tuana Yeni Üye

    Kuskus Pilavı nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    1 paket kuskus (yarım kg)
    1 adet kuru soğan
    4 su bardağı sıcak su
    2 yemek kaşığı tereyağı
    1 çay kaşığı tuz, karabiber

    Yemeğin Tarifi
    Etleri yıkayıp, süzdürün. Bir tencerede (tercihen teflon bir tencere) tereyağını eritin, ince kıyılmış soğanları ekleyerek, karıştıra karıştıra sarartın. Etleri katın ve karıştırarak kavurun. Et bıraktığı suyu çekinceye dek pişirin, üzerine suyunu koyarak bir taşım kaynatın. Su kaynayınca tuzunu ekin ve kuskusu katın. Ocağı kısık ateşe alın. Kuskus şişince ve yumuşayınca ateşten alın. Karabiberini ekip, etlere, kuskusu hafifçe karıştırın. Servise dek tencere kapağını kapalı bekletin. Sıcak servis yapın.
     
  2. s

    sevdaatak Yeni Üye

    Ev hanımları için kolaylık sağlayan bir tarif.
     
  3. s

    serpil Yeni Üye

    Ev hanımları için kolaylık sağlayan bir tarif.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş