Kurut Katıklı Çorba tarifi

Konu, 'Yemekler' kısmında ayla tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ayla Yeni Üye

    Kurut Katıklı Çorba nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    2 su bardağı üçgen kesilmiş mantı hamuru
    1 top kurut (kurutulmuş süzme yoğurdu ya da kurutulmuş çökelek de denir)
    2 su bardağı su
    2 yemek kaşığı tereyağı
    Yeterince tuz

    Yemeğin Tarifi
    1 top kurutu kolay ezilmesi için akşamdan derin bir kasede suyla ıslanmaya bırakın. Ertesi gün elinizle çamaşır ovalar gibi kurutu ovalayarak, iyice eriyip, ayran kıvamına gelinceye dek bu işlemi sürdürün. Bir tarafta (4 su bardağı) kaynayan suya kesilmiş hamurları atın ve 7-8 dakika kadar pişmesini bekleyin. Ezilen kurutu, pişen kesme hamurlu tencereye boşaltın ve karıştırın.

    Bir tavada tereyağını eritin, naneyle beraber iyice sarartın ve çorbanın içine katın. Servise sunmadan önce tuzunu da ayarlayabilirsiniz.
     
  2. k

    katmer Yeni Üye

    Çok lezzetli bir tarif hazırlamışsınız elinize sağlık
     
  3. s

    seldaalpay Yeni Üye

    Teşekkür ediyorum. Mutlaka deneyecegim.
     
  4. m

    maklubeyemegi Yeni Üye

    En kısa zamanda bu tarifi deneyeceğim
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş