Kurubaklagilleri Düdüklüde Pişirin!

Konu, 'Yararlı Bilgiler' kısmında ender tarafından paylaşıldı.

  1. ender

    ender Yeni Üye

    Karbonhidrat ve protein bakımından zengin olan kurubaklagiller her mevsim sofralarımızda yer almaktadır.
    Nohut, mercimek, soya fasulyesi, bezelye, kuru fasulye, bakla, bezelye, börülce gibi kurubaklagilleri nasıl pişirmelisiniz? Öğrenmek için aşağıda sizlere sunduğum bilgileri gözden geçirmelisiniz.

    fft2mm6925867.jpg

    Sindirime uygun ve sağlıklı kurubaklagil pişirmek için:

    *Kurubaklagil 8- 24 saat arası oda ısısında ıslatılmalıdır.

    *Dış zarlarının çıkarılması sindirimi kolay hale getirir. Islatma suyunda besin değeri olmadığı için atabilirsiniz.

    *Pişirirken 100 santigrat üzerinde protein kaybı olduğunu unutmamalısınız.

    *Pişirme işlemi öncesi kurubaklagili haşlıyorsanız haşlama suyunu asla dökmeyin.

    Kurubaklagilleri ağzı kapalı olarak düdüklü tencerede 45- 60 dk arası pişirmeniz yeterli olacaktır.
     
  2. Sabır

    Sabır Admin Yetkili Kişi

    Biz zaten öyle yapmaktayız harika tat vermekte ve sağlıklı oluyor.
     
  3. Murat

    Murat Yönetici

    Nohut ve Kuru fasulye kesinlikle düdüklüde yapılmalı, kemikli etten yapılacak bu lezzetler düdüklüde harika bir hal alır.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi

Sayfayı Paylaş