Kuru Üzümlü Karnabahar Salatası Tarifi

Konu, 'Salatalar' kısmında Almira tarafından paylaşıldı.

  1. A

    Almira Yeni Üye

    MALZEMELER

    1 Karnabahar çiçeklere ayrılmış

    500 gr arpacık soğanı

    Tuz

    225 ml beyaz şarap

    125 ml su

    5 yemek kaşığı zeytinyağı

    2 yemek kaşığı sirke

    3 domates kabukları soyulup doğranmış

    3 yemek kaşığı kuru üzüm

    1 Çay kaşığı şeker

    1/2 çay kaşığı kekik

    1/2 çay kaşığı kişniş karabiber





    HAZIRLANIŞI

    İki ayrı tencere dolusu suyu bir taşım kaynatın. Birine soğanları diğerine ise karnabaharları koyun. Her ikisini de 5 dak haşlayıp süzdürün.

    Kalan malzemeyi büyük bir tencereye koyun. Tuz ve biberle tatlandırın. İyice karıştırın. Bir taşım kaynatın. Ateşi kısıp tenceredeki malzemeyi 5 dak. pişirin.

    Bu sürenin sonunda soğan ve karnabaharı ekleyin ve ara sıra karıştırarak 10 dak. daha pişirin.

    Delikli bir servis kaşığı kullanan sebzeleri servis tabağına aktarın Tencerede kalan sosu tekrar kaynatı Sosu 5 dak. ağır ateşte kaynatarak çektirin. Sebzelerin üstüne koyup soğuyuncaya kadar bekleyin ve serv yapın.

    DİKKAT: Karnabahar çiçeklerini fazla pişirmemeye dikkat edin. Hala sert olduklarını anlamak için pişirirken keskin bir bıçakla kontrol edin.

    HAZIRLAMA: Soğanların başlarını kesip kabuklarım çıkartın. Soğanları bütün tutun.

    SERVİS ÖNERİLERİ: Bu başlangıç olarak iyi bir yemektir. Çünkü önceden hazırlanabilir. Sıcak ekmekle sunun.
     
  2. S

    Sonbahar Yeni Üye

    şu sebzelere üzümleri karıştır mayın ya
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş