Kuru Üzümlü Karnabahar Salatası (6 Kişilik) nasıl pişirilir ?

Konu, 'Salatalar' kısmında betül tarafından paylaşıldı.

  1. b

    betül Yeni Üye

    [​IMG]
    Kuru Üzümlü Karnabahar Salatası (6 Kişilik) nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir tarif sunuyorum.
    Malzemeler
    1 Karnabahar, çiçeklere ayrılmış
    500 gr arpacık soğanı
    Tuz
    225 ml beyaz şarap
    125 ml su
    5 yemek kaşığı zeytinyağı
    2 yemek kaşığı sirke
    3 domates, kabukları soyulup doğranmış
    3 yemek kaşığı kuru üzüm
    1 Çay kaşığı şeker
    1/2 çay kaşığı kekik
    1/2 çay kaşığı kişniş karabiber


    Yemeğin Tarifi
    İki ayrı tencere dolusu suyu bir taşım kaynatın. Birine soğanları, diğerine ise karnabaharları koyun. Her ikisini de 5 dak haşlayıp süzdürün.

    Kalan malzemeyi büyük bir tencereye koyun. Tuz ve biberle tatlandırın. İyice karıştırın. Bir taşım kaynatın. Ateşi kısıp tenceredeki malzemeyi 5 dak. pişirin.

    Bu sürenin sonunda soğan ve karnabaharı ekleyin ve ara sıra karıştırarak 10 dak. daha pişirin.

    Delikli bir servis kaşığı kullanan sebzeleri servis tabağına, aktarın Tencerede kalan sosu tekrar kaynatı Sosu 5 dak. ağır ateşte kaynatarak çektirin. Sebzelerin üstüne koyup soğuyuncaya kadar bekleyin ve serv yapın.

    DİKKAT: Karnabahar çiçeklerini fazla pişirmemeye dikkat edin. Hala sert olduklarını anlamak için pişirirken keskin bir bıçakla kontrol edin.

    HAZIRLAMA: Soğanların başlarını kesip, kabuklarım çıkartın. Soğanları bütün tutun.

    SERVİS ÖNERİLERİ: Bu başlangıç olarak iyi bir yemektir. Çünkü önceden hazırlanabilir. Sıcak ekmekle sunun.
     
  2. S

    Sonbahar Yeni Üye

    karnabahar ve üzüm mü
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş