Kuru Patlıcan Dolması

Konu, 'Sarma ve Dolma Yemekleri' kısmında ender tarafından paylaşıldı.

  1. ender

    ender Yeni Üye

    Yaz döneminde kurutulan kuru patlıcanlar kış döneminde sofralarımıza kuru patlıcan dolması olarak dönmektedir. Bu leziz tadı kimileri etli, kimileri kıymalı, kimileri ise etsiz- kıymasız yapmaktadırlar. Ben bugün sizlerle kıymalı kuru patlıcan dolması tarifini paylaşacağım. Umarım bu leziz tadı beğenirsiniz.


    MALZEMELER

    · Tuz

    · karabiber

    · pulbiber

    · 500 gram karışık kuru patlıcan

    · 500 gram kuru biber

    · 100 gram asma yaprağı

    · Yeteri kadar su

    · İç malzeme için:300 gram kıyma orta yağlı

    · 2 adet soğan

    · 2 çorba kaşığı biber salçası

    · 2 adet domates

    · 2 adet sivri biber

    · 1 demet maydanoz

    · 500 gram pirinç

    · Yarım su bardağı sıvıyağ

    · Tuz

    · Karabiber

    · Pulbiber

    · Ekşi suyu için:1 çay bardağı sumak tane

    · 1 su bardağı su ılık
    dolmason.jpg
    Nasıl Hazırlanır?

    *Kuru patlıcan ve biberleri bir tencereye alın. 5 dakika haşlayıp, süzün.

    *İç malzeme için kıymayı derin bir kaba koyun.

    *İçine ince kıyılmış soğan, salça, kabukları soyulup küp doğranmış domates, kıyılmış biber ve maydanoz, yıkanmış pirinç, tuz, karabiber ile pulbiber katıp, güzelce karıştırın.

    *Malzemenin üçte ikisini patlıcan ve biberlerin içine doldurun, ağız kısımları hafifçe birbirinin içine girecek şekilde tencere içine yerleştirin.

    *Yaprakların içine, geriye kalan iç malzemeden birer tatlı kaşığı koyarak sarın.

    *İç harç ve yaprak bitene kadar işleme devam etmelisiniz.

    *Yaprak sarmaları da dolmaların üzerine yerleştirip tüm dolmaların üzerine sıvıyağ –ben zeytinyağı kullanıyorum- gezdirin.

    *Ekşi suyu için tane sumağı ılık suyun içinde 15 dakika bekletip, süzdüğünüz suyu dolmaların üzerine boşaltın.

    *En üste bir tabak yerleştirin ve yarıya kadar sıcak su ekleyin.

    *Önce hararetli daha sonra kısık ateşte dolmalar yumuşayana kadar pişirin.
     
  2. Venom

    Venom Bölüm Yöneticisi

    Harika görunuyor, patlican ve dolma yemeklerini severim ancak dolmanin kabugunu sevmiyorum niyeyse.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş