Kuru Köfte tarifi

Konu, 'Yemekler' kısmında ayla tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ayla Yeni Üye

    Kuru Köfte nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    1 kg yağsız dana kıyma
    4 adet orta boy kuru soğan (çok ince rendelenmiş)
    1 adet yumurta
    7-8 dilim bayat ekmek (kabuklarını soymamıza gerek yok!)
    veya tost ekmeği
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 çay kaşığı karabiber
    1 çay kaşığı kimyon

    Kızartmak için:
    1 su bardağı ayçiçek yağı

    Yemeğin Tarifi
    Önce bayat ekmekleri bol suda ıslanmaya bırakalım.

    Öte yandan derin bir yoğurma kabının içine kıymayı, rendelenmiş soğanı, yumurta, tuz, karabiber ve kimyonu ekleyelim. Islanıp iyice yumuşayan ekmekleri elimizle sıkıp, köfte harcının içine karıştıralım. Şimdi de tüm malzemeleri iyice karıştırıp yoğurmaya başlayalım. Köfte harcı ne kadar uzun yoğrulursa, en az 8-10 dakika gibi o kadar iyi kızarır ve lezzetli olur. Hatta yoğrulan köfte harcını toparlayıp, 1-2 saat buzdolabında dinlendirmeniz de bu lezzete çok katkıda bulunacaktır.

    Sonra köfte harcından kabuklu ceviz kadar parçalar koparalım, iki elimizin arasında yuvarlayıp, 10 cm boyunda 1,5 cm. eninde uzun mekik, köfteler hazırlayalım. Bir tepsinin içine 1 yemek kaşığı unu serpiştirip, köfteleri yan yana dizelim. Bu arada geniş bir tavada yağı kızdırıp, köfteleri arkalı önlü kızartalım. Üzerine kağıt peçete serilmiş bir tabağa dizip, fazla yağı emdirelim. Sonra da ılık olarak servise sunalım. Yanında bence patates salatası ya da patates kavurması muhteşem olur.
     
  2. e

    eeeccceee Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
  3. k

    kumsall Yeni Üye

    Bu güzel tarifi not defterime ekledim
     
  4. O

    Olcayada Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş