Kuru Dolma tarifi

Konu, 'Yemekler' kısmında aleyna tarafından paylaşıldı.

  1. a

    aleyna Yeni Üye

    Kuru Dolma tarifi için Hanımlar kolları sıvama vakti geldi madameli lezzet avcıları olarak yemeklerimizi sizinle paylaşıyoruz.
    Malzemeler
    10 adet kurutulmuş patlıcan
    10 adet kurutulmuş dolmalık biber
    500 gr orta yağlı kıyma
    1 çay bardağı ince bulgur
    1 su bardağı pirinç
    1 su bardağı haşlanmış nohut
    1 yemek kaşığı biber salçası
    1 yemek kaşığı domates salçası
    4 adet orta boy soğan
    1 çay kaşığı tuz, karabiber, kırmızı pul biber

    Sosu için;
    1 yemek kaşığı biber salçası
    1 yemek kaşığı kuru nane
    8 diş sarımsak
    2 yemek kaşığı tereyağı
    2 yemek kaşığı nar ekşisi

    Yemeğin Tarifi
    Kuru dolmalık sebzeleri bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün yumuşayan sebzelerin suyunu süzün. Bir tencereye alarak üzerlerini geçecek kadar su koyun ve 10 dakika haşlayın. Süzüp bir kenara alın. Kıyma, haşlanmış nohut, bulgur, ince kıyılmış kuru soğan, pirinç, domates ve biber salçaları, tuz, karabiber, kırmızı biberi büyük bir kasede karıştırın. Bu karışıma 2 yemek kaşığı su ekleyin. Biberle patlıcanları doldurup, tencereye dizin. Yarıya kadar su koyup, orta ateşte pişirin. Öte yandan sosu hazırlayın. Erimiş tereyağında dövülmüş sarmısağı biraz kavurun. Salça, nane ve nar ekşisi katarak 5 dakika pişirin. Bu arada pişmiş olan dolmaların üzerine bu sosu gezdirin ve 15 dakika daha birlikte kaynatın. Sıcak sıcak servis yapın.
     
  2. yosun

    yosun Süper Yönetici

    En kısa zamanda bu tarifi deneyeceğim
     
  3. c

    canan özcan Yeni Üye

    Bol vitaminli gıdalı uygulama afiyet olsun
     
  4. m

    mehtap Yeni Üye

    Bu güzel tarifi not defterime ekledim
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş