Kürdan Kebabı Nasıl Yapılır?

Konu, 'Yemekler' kısmında Yalnız Kalpler tarafından paylaşıldı.

  1. Y

    Yalnız Kalpler Misafir

    Siz de benim gibi et sevmeyenler arasında mısınız? Eti kavurma olarak sevmem ama köfteyi severim. Kürdan kebabı ile köfte tadına doyamayacaksınız.
    Malzemeler:
    7 adet patlıcan
    3 adet domates
    2 adet biber

    Köftesini Hazırlamak için;
    250 gr yağlı kıyma
    1 adet yumurta
    Karabiber, pul biber, kimyon
    Yarım çay bardağı su
    1 adet soğan
    Maydanoz
    Bayat ekmek içi
    1 çay kaşığı tuz

    Yemeği pişirirken sosu için malzemeler;
    1 buçuk yemek kaşığı domates salçası
    Tuz, su

    Patlıcanlar iki tarafı soyulur. İnce uzun dilimler halinde kesilen patlıcanlar kızartılır. Köftesinin bütün malzemeleri karışıp yoğrulan köfte harcı ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır. İki dilim patlıcan artı şeklinde konulduktan sonra ortasına köftesi koyularak kapatılır ve kürdan ile üzerine domates- biberler takılır. Artan köfteleriniz olursa sonraki günlerde yemeklerin yanında pişirebilirsiniz ya da kebabın yanına ekstra köfte isteyenler için ikram edebilirsiniz. 190-200 derece fırında pişirilen yemek hazırdır. Afiyet olsun.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş