Kurbana Özel Et Haşlama Tarifi

Konu, 'Et Yemekleri' kısmında Rabba tarafından paylaşıldı.

  1. R

    Rabba Bölüm Yöneticisi

    Kurban Bayramı geldi evlerimiz etle doldu. Şimdi sıra bu etleri nasıl değerlendireceğimize geldi. Her ne kadar et sevmesem de eşim için yaptığım haşlama tarifini size vermeden geçemeyeceğim. Şimdiden afiyet olsun.
    [​IMG]
    Et Haşlama Malzemeleri:

    1 kilo kemikli dana eti ya da parça et

    2 havuç

    10 arpacık soğan

    1 yemek kaşığı un

    Sıvı yağ

    Tuz

    Et Haşlamanın Hazırlanışı:

    Tencerede etler suyunu çekene kadar kavrulur. Bir süre sonra üzerine havuçlar ve arpacık soğanlar konularak haşlamaya devam edilir. 2 litre sıcak su ilavesi yapılarak tuz eklenir ve haşlanana kadar etler ocakta tutulur. Etler yumuşadıktan sonra patatesler eklenerek patateslerin de haşlamaya ayrı bir lezzet katması sağlanır. Üzerine limon sıkıp karabiber serperek harika bir lezzet elde edebilirsiniz. Afiyet olsun.
     

    Ekli Dosyalar:

Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş