Kurban Eti Nasıl Tüketilmelidir?

Konu, 'Pratik Bilgiler' kısmında Rabba tarafından paylaşıldı.

  1. R

    Rabba Bölüm Yöneticisi

    Beslenme ve diyetetik bölümünde bulunan uzmanlar kurban etinin sağlığa olumsuz etki etmemesi için öncelikle kurban kesimlerinin doğru yapılması gerektiğini belirtmektedirler. Etin kesimi, saklanması, pişirilme yöntemlerine dikkat edilmesi gerektiği kurban bayramına yaklaşıldığı dönemlerde özellikle dikkat edilmesi gereken hususlar arasında yer almaktadır.

    Haşlama, ızgara ya da fırında pişirilen etlerin sağlıklı olduğu söylenmektedir; fakat mangal yapılan etin sağlığa son derece zararlı olduğu söylenmektedir. Etin özellikle ateşten 15 cm uzakta tutularak pişirilmesi önerilmektedir; fakat Türk toplumu olarak kimse buna önem vermemektedir. Mangal sevildiği için Türk toplumu olarak genel anlamda mangal tüketimini sık yapmaktayız.
    [​IMG]
    Bu şekilde et tüketimi yaptığımız zaman kanser oluşumuna sebebiyet verilmektedir. Eti pişirirken az yağda pişirerek ve meyve ve sebze ile tüketerek etin içeriğinde bulunan demir emilimini arttıracağı için etin yanında mutlaka meyve- sebze tüketimi gerçekleştirilmelidir.

    Böylelikle Kurban Bayramın'da aynı zamanda tek tür beslenmenin önüne geçilmiş olur. Obezite, mide- şeker, tansiyon- kalp hastalığı olanlar et tüketimlerine daha çok özen göstermelidirler. Etin bekledikçe lezzet kazanıyor olması gerçeği gereği de birçok kişinin 2-3 ay boyunca dolapta bekletilen eti tüketmesi son derece sağlıklı bir yöntem olarak karşınıza çıkmaktadır. Et dinlendirildiği sürece birtakım sindirim sistemi rahatsızlıklarının da önüne geçilmiş olunur.
     

    Ekli Dosyalar:

Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş