Kurban bayramında kırmızı et tüketimi

Konu, 'Pratik Bilgiler' kısmında gamze tarafından paylaşıldı.

  1. g

    gamze Yeni Üye

    Kurban Bayramı nedeniyle artacak olan et tüketimini engellemek elbetteki mümkün değil. Ancak et tüketimi ile birlikte sebze tüketimi de arttırılabilir.


    PİŞİRME VE SAKLAMA KOŞULLARI DA ÖNEMLİ
    Etlerin pişirme ve saklama koşulları protein, vitamin ve mineral kayıplarının oluşmasında önemli etkendir. Etlerin yağda kavrulması ve kızartılması besin öğesi kayıplarını arttırmaktadır. Etlerin ızgara, buğulama ve haşlama olarak pişirilmesi hem besin öğesi kayıplarını azaltacak hem de toplam enerji miktarının artmasını engelleyecektir.
    Et, tavuk, balık çabuk bozulan besinler grubundadır. Bu yüzden etlerin saklama koşulları hem besin öğesi kayıplarının engellenmesinde, hem de mikroorganizmaların çoğalmasının engellenmesinde etkendir.
    Kurban Bayramı'nda etlerin birçoğu hemen tüketilememekte. Bu nedenle, hemen tüketilmeyen etler iyi saklama koşullarında muhafaza edilmelidir. Etler 0-2 santigrat derecede 3-5 gün saklanabilirler. Etlerin dondurulması tercih ediliyorsa -18 santigrat derecede 3 ay saklanabilirler. Dondurulan etler buzdolabının alt kısmında veya akan soğuk su altında çözdürülmelidirler.
     
  2. A

    Abdullah Yeni Üye

    Kurban bayramında herkes kırmızı et tercih eder ve bununla kalmayıp kurban kesener koyunun dalakgibi şeylri tüketende var...
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş