Künefe / İskenderun tarifi

Konu, 'Yemekler' kısmında ayla tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ayla Yeni Üye

    [​IMG]
    Künefe / İskenderun nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir tarif sunuyorum.
    Malzemeler
    700 gr. kadayıf
    250 gr. tereyağı
    2 paket dil peyniri ya da tuzsuz peynir
    3 su bardağı tozşeker
    2 çay kaşığı limon suyu

    Yemeğin Tarifi
    Tozşekeri 3 su bardağı suyla kaynatın. Limon suyu ekleyip, ocağın altını kapatın.

    Tavada tereyağını eritin. Kadayıfı tiftikleyerek yağı içine dökün. Kadayıf yağı iyice çekince yoğurun. Yağlanmış tepsiye kadayıfın yarısını bastırarak serin. Peynirleri kenarlarından taşmayacak şekilde üstüne koyun. Kadayıfın diğer yarısını da sıkıca bastırarak yerleştirin. Tepsiyi ocağın ya da fırının üst bölümünde kısık ateşte çevirerek kızartın. Künefeyi ters çevirip, diğer tarafını da kızarttıktan sonra soğuk şerbeti sıcak künefenin üzerine gezdirin.
     
  2. s

    soyyiğit Yeni Üye

    Hangi yöremize ait bu yemek tarifi
     
  3. n

    nursena07 Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
  4. o

    okyanus38 Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
  5. g

    güler Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
  6. k

    katmer Yeni Üye

    En kısa zamanda bu tarifi deneyeceğim
     
  7. l

    leyla gamze Yeni Üye

    Ev hanımları için kolaylık sağlayan bir tarif.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş