Krokanlı Muhallebi

Konu, 'Yemekler' kısmında ayşe tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ayşe Yeni Üye

    Krokanlı Muhallebi hakkında sizler için madameli ailesi olarak özel bir tarif hazırladık.
    Şimdi bu tarife geçiyoruz sizde yorumlarınızla bu güzel tarifi zenginleştirebilirsiniz.

    Malzemeler
    6 su bardağı süt
    3 yemek kaşığı pirinç unu
    2 yemek kaşığı buğday nişastası
    1 yemek kaşığı un
    1 su bardağı su
    1 su bardağı toz şeker

    Üzeri için;
    1 çay bardağı kavrulmuş fındık
    1 su bardağı toz şeker

    Yemeğin Tarifi
    Muhallebi tenceresinde pirinç unu, buğday nişastası, un ve 1 su bardağı su ile ezip, karıştırın.



    Üzerine süt ve şeker ekleyip kısık ateşte devamlı karıştırarak muhallebi koyulaşıncaya dek pişirin.

    Dikdörtgen cam tepsiye pişen muhallebiyi döküp, buzdolabında 2 saat bekletin.



    Küçük bir tavaya toz şekeri koyup, kısık ateşte devamlı karıştırın. Şeker yanıp karamel rengini alınca, içine fındıkları atıp birkaç sefer karıştırın. Fındıklı karameli tezgahın üzerine serdiğiniz folyonun üzerine dökün.



    Fındıklı karamel iyice soğutup katılaşınca, bir bıçağın sapıyla kırarar parçalara ayırın. Dolapta bekleyen muhallebiyi dilimlere ayırın. Krokanla süsleyerek servis yapın.
     
  2. s

    sultan Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
  3. n

    nuray56 Yeni Üye

    Ev hanımları için kolaylık sağlayan bir tarif.
     
  4. o

    oneyou Yeni Üye

    Harika olmuş lezzetini merak ediyorum
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş