Kremalı Cadı Çorbası tarifi

Konu, 'Yemekler' kısmında fatma tarafından paylaşıldı.

  1. f

    fatma Yeni Üye

    Kremalı Cadı Çorbası kolay tarifleri bir başlık altında toplayalım, Şimdi isterseniz tarifimize geçelim.
    Malzemeler
    5 dilim balkabağı (kabukları soyulup, kavun gibi dilimlenmiş olacak. Zaten bu şekilde marketlerde satılıyor)
    1 adet orta boy kuru soğan (çok ince yemeklik doğranmış)
    2 diş sarmısak (dövülmüş)
    7-8 bardak su
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı karabiber
    2 su bardağı hazır krema (marketlerde satılıyor. İki ufak boy kutuda yeterli olur.)

    Yemeğin Tarifi
    Soyulmuş balkabaklarını kibrit kutusu büyükülüğünde doğrayıp, büyükçe bir tencereye veya düdüklü tenereye yerleştirelim. Üzerine yemeklik doğranmış soğan ve ince kıyılmış sarmısakları ekleyelim. Sonra 7-8 bardak suyu ekleyip, orta ısılı ateşin üzerine yerleştirelim. Kabaklar iyice yumuşadığında ateşten alıp ılıklaşmasını bekleyelim ve bir el mikseri veya çatalla iyice ezelim, püre kıvamına getirelim.



    Şimdi de çiğ kremayı bu çorba karışımın içine aktaralım. Tekrar karıştıralım. Bir taraftan da çorbayı tekrar ocağın üzerine oturtalım, tuz ve karabiberini katıp, orta ısılı ateşte bir taşım kaynatalım. Ama çorbayı da kontrol edelim. Ne çok katı ne de çok sıvı olacak. Yani kıvamı tam olacak. Gerekirse su da eklenebilir. Yine arzu ederseniz bir yemek kaşığı tereyağını eritip, bir miktar kırmızı pul biber ekleyip pişirelim ve sos olarak çorbanın üzerine gezdirelim. Sıcak olarak servis edelim. İsterseniz kızarmış tavla zarı ekmekler yani nam-ı diğer kruton ekmeklerle de çorbanıza hava katabilirsiniz.





    Adını Amerikalı?ların Cadı Bayramı olan Hollowen?dan aldım. Çünkü tıpkı bayramın simgesi gibi çorbanın ana malzemesi de balkabağı. Aslında biz Türk mutfağımızda balkabağını hep tatlı olarak pişiririz. Ama Karadeniz?de tuzlu yemekleri de çok yapılır.

    Lafı uzatmayalım, işte size çok lezzetli bir balkabağı çorbası.





    Adını Amerikalı?ların Cadı Bayramı olan Hollowen?dan aldım. Çünkü tıpkı bayramın simgesi gibi çorbanın ana malzemesi de balkabağı. Aslında biz Türk mutfağımızda balkabağını hep tatlı olarak pişiririz. Ama Karadeniz?de tuzlu yemekleri de çok yapılır.

    Lafı uzatmayalım, işte size çok lezzetli bir balkabağı çorbası.
     
  2. t

    tutkumveben Yeni Üye

    Harika olmuş lezzetini merak ediyorum
     
  3. a

    asi kız Yeni Üye

    Teşekkür ediyorum. Mutlaka deneyecegim.
     
  4. y

    yaprak Yeni Üye

    Bol vitaminli gıdalı uygulama afiyet olsun
     
  5. d

    didem_123 Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş