Krem Karamel tarifi

Konu, 'Yemekler' kısmında ayşe tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ayşe Yeni Üye

    Krem Karamel tarifi için Hanımlar kolları sıvama vakti geldi madameli lezzet avcıları olarak yemeklerimizi sizinle paylaşıyoruz.
    Malzemeler
    8 adet yumurta
    1 litre süt
    1 su bardağı toz şeker

    Karameli için;
    1 su bardağı toz şeker
    1 su bardağı su

    Yemeğin Tarifi
    Bir su bardağı su ve bir su bardağı toz şekeri bir kapta kısık ateşte ara sıra karıştırarak pişirin. Şekerin rengi kahverengi olunca ocaktan alın. Hazırladığınız karameli özel krem karamel kalıplarına paylaştırın. Özel kalıplarınız yoksa küçük boy kaselerle de krem karamel yapabilirsiniz. Ayrı bir kapta yumurtaları çırpın. Süt ve toz şekeri de ekleyerek çırpmaya devam edin. Hazırladığımız bu karışımı karamel kalıplarına dökün. Kalıpları derin bir fırın kabına dizin, yarılarına gelinceye dek su koyun (Benmari usulü). 160 derecelik fırında üzeri koyu sarı oluncaya dek en az 30 dakika pişirin. Piştikten sonra soğutun. Buzdolabına alıp, en az bir gece bekletin. Tatlı tabaklarına ters çevirerek servis yapın.
     
  2. üzüm bacaklı

    üzüm bacaklı Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
  3. s

    simo1985 Yeni Üye

    Bu güzel tarifi not defterime ekledim
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş