Körili Kalamar Nasıl Yapılır?

Konu, 'Deniz Ürünleri' kısmında mavimelek tarafından paylaşıldı.

  1. m

    mavimelek Yeni Üye

    Resimli Körili Kalamar Tarifi
    Körili Kalamar yapılışı
    Körili Kalamar nasıl yapılır

    Deniz ürünlerinde farklılık arayanlara Körili Kalamar Tarifini Resimli olarak sunuyoruz.


    Malzemeler

    12 adet kalamar
    1 su bardağı zeytinyağı
    1 çorba kaşığı köri
    4 diş sarımsak
    Terbiye için
    1 çorba kaşığı soda, 1 çorba kaşığı şeker, ½ limonun suyu
    [​IMG]

    Yapılışı

    Balıkçınıza kalamarları temizletip kılıçlarını çıkartın. Kalamarların üzerine soda, şeker ve limon karışımını dökerek yoğurun. Suyu ilave edip en az 6 saat bekletin. Sonra tekrar yıkayın. Kalamarların önce bacaklarını ayırın ve sonra gövdeyi tek tarafından keserek açın. Keskin bir bıçakla üzerini çizin ve kenarlarını çentikleyin. Bir kaba alın. Başka bir kapta zeytinyağı ve köriyi karıştırın. Sarmısakları ayıklayıp dövdükten sonra bu karışıma ilave edin. Kalamarların gövde ve bacaklarını bu sosa yatırıp yaklaşık 30 dakika bekletin. Bir tavada zeytinyağını kızdırın ve kalamarları hafif ateşte pişirin. Sıcak servis yapın.

    Not

    Kalamarları kızartmak için kapaklı tava veya fritöz kullanın, su içeriği fazla olduğundan etrafa yağ sıçratabilir.
     
  2. K

    Kara Yeni Üye

    Kalamar müslümanlara haram diye biliyorum ama yanılıyormuyum
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş