Kore Yemek Kültürü

Konu, 'Dünya Mutfakları' kısmında Almira tarafından paylaşıldı.

  1. Kore Mutfağı kendine özgü[​IMG] zengin bir mutfaktır ve Kore halkı geleneksel yeme alışkanlıklarını korumuştur.



    Koreliler genellikle üç öğün yemek yerler. Kırsal kesimde halk sabah kahvaltısında pirinç[​IMG] yeşil sebze ve soya sosudur. Tabii yanında da temel yemekler bulunur. Temel yemek genelde dumanı tüten bir yahni ya da Prugoki gibi çok ince kesilmiş et kavurmalarıdır.



    Kore Mutfağı önceleri büyük ölçöde sebzeye dayanırdı. Şimdi ise et ve sebze hemen eşit ölçüde kulanılmaktadır.



    Kore yemeklerınde sarımsak[​IMG] kavurma ve kızartma yöntemleri ile pişirilir. Ama en sık kullanılan yöntem tavada kızartma ve kavurmadır.



    Kore'nin güneyinde yemekler daha tuzlu[​IMG] daha acı ve baharatlıdır. Pişirme yöntemleri de daha farklıdır.



    Korelilerin milli yemekleri "Kim chi" denilen baharatlı bir turşudur. Bu turşu karda ve donda insanı tok tutan ve ısıtan bir besin maddesidir. Bu baharatlı turşu hemen her yemeğin yanında olur.



    Sebze turşuları genelde tüm yıl boyunca Kore yemeklerinin yanındadır. En yaygın olanı Kim chi[​IMG] aynı anda ekşi ve acı olan bu turşu hem mineral hem de "C" vitamini açısından çok zengindir ve kışın taze sebzenin yerini tutar.



    Kore tatlıları genellikle pirinçle yapılan hafif tatlılardır. Ayrıca siyah ve sarı susamdan yapılan kurabiyeleri de kendilerine özgüdür.



    Korelilerin en önemli sıcak içecekleri "Gingseng çayı"dır. Kaynamış suya gingseng tozu[​IMG] çam fıstığı ve kuru hurma katılarak hazırlanır.



    Kore Mutfağı komşuları olan Japonya ve Çin'den aldığı yemekleri[​IMG] geleneksel yapısını korumuştur.



    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]



    [​IMG]



    [​IMG]



    [​IMG]



    [​IMG]

Sayfayı Paylaş