Kömbe nasıl yapılır ?

Konu, 'Yemekler' kısmında fatma tarafından paylaşıldı.

  1. f

    fatma Yeni Üye

    Kömbe çok özel bir tarif dilerseniz tarife geçelim.
    Malzemeler
    250 gr. tereyağı
    ½ çay bardağı zeytinyağı
    2 adet yumurta
    ½ litre süt
    1 kibrit kutusu büyüklüğünde yaş maya
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 tatlı kaşığı şeker
    Aldığı kadar un

    Yemeğin Tarifi
    Ilık süt, maya ve toz şeker karıştıralarak 10 dakika beklenir. Sonra diğer malzemeler karıştırılarak aldığı kadar unla yoğrulur (kulak memesi kıvamında) üstü kapatılarak bekletilir. Hamur mayalandıktan sonra 15 cm çapında yarım santim kalınlığında yuvarlak şekil verilerek, tepsiye dizilir. Biraz bekledikten sonra 200 derecede pişirilir.
     
  2. I$ık

    I$ık Gümüş Ufağı

    Kömbe enfes bir börek çeşitidir bayılırım :)
     
  3. a

    arzu Yeni Üye

    Malzemelerini çoğaltmak istersek ne tavsiye edersiniz.
     
  4. y

    yelda_0723 Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
  5. Murat

    Murat Yönetici

    Kömbeyi hangi yöreye göre yapıyorsunuz? Sivas yöresininkini denedinizmi harika oluyor.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş