Kolay Puf Böreği

Konu, 'Yemekler' kısmında turna tarafından paylaşıldı.

  1. t

    turna Yeni Üye

    Kolay Puf Böreği nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    Hamur için:
    2 su bardağı un
    1 su bardağı yoğurt
    1 paket kabartma tozu
    1 çay kaşığı tuz

    İçinin harcı için:
    2 su bardağı kavrulmuş kıyma
    ya da:
    2 su bardağı dolusu rende beyaz peynirle karıştırılmış ince kıyılmış maydanoz
    ya da:
    Haşlanmış ve püre haline getirilmiş patates

    Kızartmak için:
    1 su bardağı sıvıyağı

    Yemeğin Tarifi
    Yine size hamur yaptıracağım ama inanın bu çok çok kolay. Sanki çocukların o renkli hamurlarıyla oynamak kadar da zevkli. Hem bu kolay hamur işleriyle kendinize güveniniz çok artar. Laf aramızda bizim insanımız ?hamur açan? kadını çok abartır ve müthiş takdir eder. Böylece sizde kolayca ?gurmeler? sınıfına terfi edersiniz. Hadi gelin birlikte yapacağız.

    Önce derin bir yoğurma kabı diyerek meşhur sözümü kullanayım. Sonra içine un, yoğurt, kabartma tozu ve tuzu hiç sıra takip etmeden koyalım ve parmak uçlarımızla yoğurmaya başlayalım. Göreceksiniz ki bu garantili tutan hamur hemen toplanacak ve kulak memesi kıvamına gelecektir. Şimdi tezgaha hafifçe un serpelim. Hamurumuzdan greyfurt büyüklüğünde bir parça koparıp, elimizle yuvarlayıp, sonra da unlu tezgahın üzerine koyalım. Hani merdanemiz vardı ya! (oklava da olur, hatta eskiler şişeyi yatırıp öyle hamur açarlarmış) O merdaneyle hamurun üzerinde ileri-geri giderek, biçimsiz de olsa hamuru açalım yani inceltelim. Şöyle yarım santimden biraz daha inceltmeniz yeterli olacaktır. Sonra bir su bardağını alalım ve hamurun üzerine bastırarak yuvarlak kalıplar çıkaralım. Bu yuvarlak hamurların tam ortasına bir tatlı kaşığı kavrulmuş kıyma veya peynirli ya da patatesli harçtan koyarak diğer yuvarlak parçayı üzerine kapatalım. Ama kızarırken açılmasın diye de iki hamurun uçlarını bastıralım. İsterseniz tek hamurun kenarlarına harçlardan koyup, poğaça yani ?D? şeklinde kapayın.

    Böylece eldeki tüm hamuru hazırlayıp, bitirin. Öte yandan da bir tavaya sıvıyağı koyup, iyice kızmasını bekleyin. Yağın kızıp kızmadığını anlamak için şöyle nohut büyüklüğünde bir hamuru yağın içine atın. Hemen cazır, cuzur sesler çıkarıyorsa tamam yağ hazır demektir. Artık puf böreklerinizi tek tek tavaya koyarak üzerleri nar gibi oluncaya değin kızartın. İçine kağıt havlu serdiğiniz bir tabağa kızaran puf böreklerini koyun. Fazla yağı emdirdikten sonra da artık temiz bir tabağa aktarın ve sıcak sıcak servise sunun.

    Aslında bu ?garantili? hamurla muhtelif şekiller çıkarıp, içine hiçbir şey koymadan yani boş şekilde de kızartabilirsiniz. O bile hıyır hıyır, çok lezzetli olacaktır. Hadi kolay gelsin!!!
     
  2. b

    bareday Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
  3. B

    Bloody Yeni Üye

    Malzemelerini çoğaltmak istersek ne tavsiye edersiniz.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş