Kolay Patlıcan Yemeği Tarifleri

Konu, 'Sebze Yemekleri' kısmında kiraz tarafından paylaşıldı.

  1. k

    kiraz Yeni Üye

    Patlıcanla Kolay Yemek Tarifleri Nasıl Yapılır
    Kolay Yemek Tarifleri

    Ekşili Patlıcan Doğrama

    Malzemeler

    1 kg. patlıcan

    1 baş soğan

    1 baş sarımsak

    1 kase haşlanmış nohut

    300 gr. Kuşbaşı et

    2 kaşık domates salçası

    Tuz, kuru nane

    1 limon suyu

    2-3 kaşık sıvı yağ

    Patlıcanlar alacalı soyulup, kuş başı doğranır. Soğanlar küçük doğranıp, yağda kavrulur. Önceden haşlanan etler soğanlarla kavrulur. Domates salçası da beraberce kavrulup, patlıcanlar ilave edilir. Birkaç defa çevrilir küçük doğranmış sarımsaklar, nohut ve haşlanan et suyu da katılır. Tuz, nane ve limon suyu da ilave edilerek orta ateşte beraberce pişirilir.

    DOMATESLİ PATLICAN KAYIĞI

    4 Adet patlıcan

    4 Adet domates

    125 gr dil peyniri

    1 Su bardağı ufalanmış ekmek içi

    10 Adet siyah zeytin

    4-5 Diş sarımsak

    1 Çay kaşığı kekik

    1 Çay kaşığı mercanköşk

    4-5 Dal maydanoz

    3 Çorba kaşığı zeytinyağı

    Tuz, karabiber

    Hazırlanışı

    Fırını 170 dereceye ayarlayın.

    Peyniri zar şeklinde doğrayın.

    Sarımsakları ince ince kıyın.

    Domatesleri soyup, küçük dilimler halinde kesin.

    Siyah zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın ve küçük küçük dilimleyin.

    Patlıcanları yıkayıp kurulayın.

    Fırında 15 dakika közleyin ve ılınınca uzunlamasına ortadan ikiye kesin.

    İç kısmını çıkarıp, derin bir kaseye alın ve minik parçalara kesin.

    Ekmek içi, peynir, domates, sarımsak, zeytin, baharatlar, zeytinyağı, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ilave edip karıştırın.

    Hazırladığınız bu karışımla patlıcanların içini doldurun.

    Yağlanmış bir fırın tepsisine dizip, üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 10 dakika pişirin.

    Sıcak olarak servis yapın.

    Tereyağlı Havuç Sote

    1250 gram havuç

    10 bardak su

    2 silme tatlı kaşığı tuz

    ÜSTÜNE:

    120 gram tereyağı, ya da margarin (6 çorba kaşığı)

    2 tatlı kaşığı pudra şekeri

    1 Bir tencereye; 10 bardak su, 2 silme çorba kaşığı tuz ile, yarım adet limonun suyunu koyarak, kaynamaya bırakmalı, kaynayınca buna; soyulmuş, ortasından ikiye bölünmüş ve doğranmış 1250 gram havuç koyarak tencerenin kapağını kapatmalı ve havuçlar pişinceye kadar 30 dakika haşlamalı ve sularını süzmelidir.

    2 Suları süzülünce, bunları; içinde ancak erimiş bir halde 6 silme çorba kaşığı tereyağı, ya da margarin ve 2 tatlı kaşığı pudra şekeri olan tencereye katarak, küçük ateşte sallamak suretiyle havuçları ancak beş dakika sote etmeli ve servis yapmalıdır.
     
  2. Şuşu

    Şuşu Yeni Üye

    Patlıcan yemek türlerini çok güzel yaparım üstüme kimseyi tanımam
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş