Köfteli Ayran Aşı nasıl yapılır ?

Konu, 'Yemekler' kısmında tuana tarafından paylaşıldı.

  1. t

    tuana Yeni Üye

    Köfteli Ayran Aşı nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    1 su bardağı gendime (buğday)
    1 yemek kaşığı un
    2 su bardağı yoğurt
    1 adet küçük boy kuru soğan
    1 yemek kaşığı tereyağı
    1 yemek kaşığı aşotu (salamura)
    200 gr kıyma

    Yemeğin Tarifi
    Akşamdan gendimeleri suda bekletin. Suyun, her zaman ıslatılan gendimenin üstünde olmasına dikkat edin. Ertesi gün suyunu süzüp, tencereye alın ve 8 su bardağı suyla beraber gendimeler iyice yumuşayıncaya dek haşlayın. Büyük bir kasede yoğurtla unu iyice karıştırın. Bu arada kıymadan nohut büyüklüğünde köfteler yapın, kaynayan çorba suyunun içine katın. 10 dakika sonra yoğurdu çorbanın suyuyla ılıtıp, karıştırarak ekleyin. 10 dakika daha orta ateşte pişirip, çorbanın sosunu hazırlayın. Bir tavada ince kıyılmış kuru soğanı tereyağında hafifçe kavurun, salamura aşotundan (tazesi varsa ince kıyılmış 6-7 dal) katın, bir-iki çevirip ateşten alın ve çorbanın üzerine gezdirin. Çorbayı ateşten alarak, sıcak sıcak servis yapın. (Aşotu yerine, aynı lezzeti vermese de kuru nane kullanabilirsiniz.)



    Ayran aşı, Erzurum?da her iftar sofrasının ana çorbasıdır. 30 gün boyunca her evde pişer.
     
  2. a

    aytaş Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
  3. n

    nesrin Yeni Üye

    En kısa zamanda bu tarifi deneyeceğim
     
  4. İPEKNAZLI

    İPEKNAZLI Yeni Üye

    Teşekkür ediyorum. Mutlaka deneyecegim.
     
  5. e

    emily84 Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
  6. s

    selen Yeni Üye

    Çok lezzetli bir tarif hazırlamışsınız elinize sağlık
     
  7. c

    ceydan devran Yeni Üye

    Malzemelerini çoğaltmak istersek ne tavsiye edersiniz.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş