Klasik Tavuk Dolması nasıl pişirilir ?

Konu, 'Yemekler' kısmında asi1 tarafından paylaşıldı.

  1. a

    asi1 Yeni Üye

    Klasik Tavuk Dolması nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir tarif sunuyorum.
    Malzemeler
    1 adet bütün tavuk
    250 gr. kuzu ciğeri
    2 yemek kaşığı margarin
    1 bardak pirinç
    4 yemek kaşığı sıvıyağ
    2 yemek kaşığı kuş üzümü
    2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
    4 adet orta boy kuru soğan
    1 tatlı kaşığı yenibahar
    1 çay kaşığı karabiber
    1 çay kaşığı tuz

    Yemeğin Tarifi
    Kuş üzümlerini ılık suda, pirinci de ılık tuzlu suda bekletin. Bu arada kuzu ciğerini zar şeklinde doğrayın ve sonra küçük bir kapta margarinle birlikte kavurun. Fıstıkları sıvıyağda pembeleştirin. Zar şeklinde doğradığınız soğanları 3 kaşık sıvıyağda pembeleşene kadar kavurun. Pirinçlerin suyunu iyice süzdükten sonra kavurduğunuz soğana ilave edip, 10 dakika daha birlikte kavurun. Daha sonra kavurduğunuz pirincin içine tavuk ciğerleri, dolma fıstığı, karabiber ve tuzu ekleyip margarinle birlikte 5 dakika daha kavurun. Üzerine 1 bardak su ilave edin ve içine yenibaharı atıp, pilav diri kalacak şekilde pişirin. Ocağın altını söndürüp, pilavı 15 dakika dinlendirin.

    Tavuğun içine ve dışına karabiber, tuz sürün. Hazırladığınız ve dinlenmede bıraktığınız dolma içini tavuğun içine doldurun. Tavuğu orta büyüklükte bir fırın kabına alın, 2 bardak su ekleyin. Üstü nar gibi kızarana kadar pişirin.
     
  2. k

    köpük Yeni Üye

    Hangi yöremize ait bu yemek tarifi
     
  3. g

    gezginfirca Yeni Üye

    Çok lezzetli bir tarif hazırlamışsınız elinize sağlık
     
  4. i

    isyankarxx66 Yeni Üye

    Bu güzel tarifi not defterime ekledim
     
  5. f

    figen Yönetici

    Hangi yöremize ait bu yemek tarifi
     
  6. s

    sebanur Yeni Üye

    Ev hanımları için kolaylık sağlayan bir tarif.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş