Kızartma Yaptığımız Yağ Kaç Kere Kullanılır?

Konu, 'Diğer Sağlık Alanları' kısmında Nursultan tarafından paylaşıldı.

  1. N

    Nursultan Yeni Üye

    Kızartma Yağlarını En Fazla Üç Kere Kullanın

    Bir çoğumuzun sevdiği kızartmalar kadar önemli olan kızartma yaparken kullandığımız yağlardır.Kızartmalar sırasında yağların yapısında bir takım değişiklikler oluşur. Kızartma yağlarının tekrar tekrar kullanılması kanserojen maddeler oluşumunu fazlasıyla arttırır. Bu sebeble kızartmaya beslenmemizde çok fazla yer vermemeliyiz ve kızartma yağlarını 3 defadan fazla kullanmamalıyız. Rafine tahıllar ve saf şeker yerine tam taneli tahıllar tercih etmeliyiz. Özellikle yağ içeriği yüksek ve işlenmiş et tüketimi sınırlandırmalı, kızartma, kavurma gibi yöntemler kullanmamalı bunun yerine haşlama, ızgara, fırınlama gibi yöntemler kullanarak etleri daha sağlıklı yöntemlerle pişirilmeli. Kızartma yağı kullanımı oldukça önemli bunu unutmamak gerekiyor.

    Ayrıca size küçük bir not paylaşmak istiyorum dikkate almanızı öneririm Kızartma yağını bir kaç defa kullandıktan sonra halen kullanamaya devam edebilirmiyiz edemezmiyiz bunu anlamak için şöyle bie şey deniyebilirsiniz kızgın yağa bir dilim ekmek koyun ekmeğin üzerinde kahverengi siyah lekeler oluşmuş ise kesinlikle bu yağı bir daha kesinlikle kullanmayın.
     
  2. Murat

    Murat Yönetici

    Çok fazla aynı yağı kullanmanız size zarar verir, bu nedenle 1 2 defa kullanın zeytinyağı ile kızartma yapınız.
     
  3. N

    Nursultan Yeni Üye

    Kızartma yağını ikiden fazla pek kullanmıyorum
     
  4. ÖMER f

    ÖMER f Misafir

    Zeytin yağıın yanma derecesi çok düşüktür ve çok hızlı yanarak daha zararlı hale gelir. Kızartmalarda yanma ısısı yüksek olan fındık yağı tercih edilmelidir.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş