Kıymalı Fuka nasıl yapılır ?

Konu, 'Yemekler' kısmında ayla tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ayla Yeni Üye

    Kıymalı Fuka nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    8 dilim bayat ekmek
    2 su bardağı su veya et suyu
    Kıymalı harç için;
    3 yemek kaşığı zeytinyağı
    200 gr orta yağlı kıyma
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı karabiber
    10 dal maydanoz

    Yemeğin Tarifi
    Önce, kıymayı, iki yemek kaşığı kadar suyla 5 dakika pişirin. İncecik kıydığınız kuru soğanı ve zeytinyağını katarak kavurun. İnce kıyılmış maydanozları serpin. Tuzunu, karabiberini ekip, ateşten alın.



    Bayat ekmekleri, iri lokmalar, yani fukalar halinde, derin bir tepsiye dizin. Ilık su ya da et suyuyla ekmek lokmalarını ıslatın.

    Hazırladığınız kıymayla, ıslanmış ekmek fukalarının üzerini kaplayın. Sıcak sıcak servise sunun.
     
  2. m

    mervenaz Yeni Üye

    Bol vitaminli gıdalı uygulama afiyet olsun
     
  3. e

    esra_01 Yeni Üye

    Bu güzel tarifi not defterime ekledim
     
  4. r

    ravzanur Yeni Üye

    Çok lezzetli bir tarif hazırlamışsınız elinize sağlık
     
  5. s

    sibelkel12345 Yeni Üye

    Çok lezzetli bir tarif hazırlamışsınız elinize sağlık
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş