Kıymalı Baita Sosu tarifleri

Konu, 'Özel Soslar' kısmında fatma tarafından paylaşıldı.

  1. f

    fatma Yeni Üye

    [​IMG]
    Kıymalı Baita Sosu nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir tarif sunuyorum.
    Malzemeler
    1 Soğan
    4 Diş Sarımsak
    200 gr Kıyma
    1 Havuç
    3 Domates
    2 Dal Taze Fesleğen
    1 Çay Bardağı Rendelenmiş Parmesan Peyniri
    Tuz, Karabiber


    Yemeğin Tarifi
    Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın, sarımsağı ezin. Zeytinyağını tavada ısıtıp soğan ve sarımsağı ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı ilave edin, suyunu salıp çekinceye kadar kısık ateşte kavurmaya devam edin.

    Havucu temizleyip rendeleyin. Domatesin kabuklarını soyup klipler halinde doğrayın. Fesleğen yapraklarını yıkayıp ince ince kıyın.

    Havuç ve domatesi kıymalı karışıma ekleyin. Fesleğen, tuz ve karabiber ilave edin. Ilınınca üzerine parmesan peyniri serperek servis yapın.

    Dikkat. Bu sosu makarnanın veya pilavın yanında sunabilirsiniz. Pide ve ekmek üzerine sos olarak sürebilirsiniz.
     
  2. Nursena

    Nursena Admin

    kıymalı baita sosu tariflerini bize sundugunuz icın tesekkurler.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş