Kivi Soslu Biskuvi Tarifi

Konu, 'Kurabiye - Bisküviler' kısmında Almira tarafından paylaşıldı.

  1. A

    Almira Yeni Üye

    MALZEMELER

    500 gr kivi

    500 gr süt

    500 gr sade bisküvi

    4 çorba kaşığı pudra şekeri

    Sos için :

    2 adet yumurta

    Yarım su bardağı şeker

    1 kibrit kutusu kadar margarin

    1 çorba kaşığı kakao

    2-3 adet çikolataiı bisküvi

    1 su bardağı sıcak su





    HAZIRLANIŞI

    Bir kaba bisküvileri koyup elle ufalayın. Sütü ısıtın. şeker de ekleyerek bisküvilerin üzerine dökün. İyice ezin. Kivileri dilimleyip ezin. Sütlü bisküvinin içine katıp karıştırın.

    Arzu ettiğiniz bir kaba folyo yayın. Hazırladığınız karışımı bu kaba dökerek dolapta donmasını bekleyin.

    Sosun hazırlanışı: Yumurta kakao ve margarini bir kaba koyup karıştırın. Çikolatalı bisküvileri elle parçalayıp içine katarak ezin. Buzdolabında bekletin. Servis yapacağınız zaman sosu üzerine dökerek sunun.
     
  2. I$ık

    I$ık Gümüş Ufağı

    Kivi soslu pastalar harika gözüküyor :)

    [​IMG]

    Malzemeler :
    ıspanaklı pandispanya:
    6 yumurta
    1 su bardağı şeker
    1 su bardağı un
    yarım su bardağı nişasta
    1 küçük çay bardağı ıspanak suyu
    1 tatlı kaşığı kabartmatozu
    1 paket vanilya

    Pastanın Yapılışı :

    - 200 gr ıspanak yıkanır robotta püre haline getirilir temiz bir tülbente alınır suyu sıkılır. Yumurta akları ve sarısı ayrılır. yumurta akı ayrı bır kaba alınır şekerin yarısı eklenir. mikserle beyazlayana ve katılaşanakadar çırpılır. Yumurta sarısı ayrı bir kaba alınır kalan şeker eklenir mikerle beyezlayana kadar çırpılır. Yumurta sarısı ve akı tahta kaşık yardımı ile karıştırılır. ayrı yerde un,nişasta, vanilya ve kabartma tozu elenir karışıma iki aşamalı eklenir. bu arada ıspanak suyu eklenir karıştırılır. Yağlı kağıt serii fırın tepsisine pandispanya eşit yayılır. önceden ısınmış 180 derecedeki fınında pişirilir.

    Krema malzemeleri :

    1,5 su bardağı süt
    1 çorba kaşığı un
    3 çorba kaşığı şeker
    1 yumurta
    vanilya
    150 gr beyaz çikolata
    İkinci Krema:
    400 gr süt kreması
    3 çorba kaşığı toz şeker
    1 çorba kaşığı kivili dondurma sosu
    yoksa eklemeyebilirsiniz.

    Üzerisi için :

    1 paket kremşanti
    1 paket kivi jölesi
    arasına : 7 adet kivi meyvesi
    arasını ıslatmak için şekerli soğuk süt

    Pastanın Yapılışı:

    1- Krema: Küçük bir tencereye yumurta , un ve şeker eklenir süt ilave edilir iyice karıştırılır. orta ateşte karıştırılarak pişirilir. Beyaz çikolata ve vaniya eklenir karıştıtılır. soğumaya bırakılır.
    2- Krema şekerle çırpılır. katılaşınca içine 1 çorba kaşığı kivi sosu eklenir karıştırılır.
    3- Pandispanya 3 dikdörtgen patlara ayrılır. pandispanyanın arasına şekerli süt ile hafif ıslanır. beyaz çikolatalı krema sürülür kivi dilimleri dizilir. kivi soslu krema biraz sürülür diğer pat ile kapatılır. aynı işlem ikinci katada yapılır. en üst kata kremşanti hazırlanır süslenir. kivi jölesi hazırlanır donmasına yakın pastanın ortasına dökülür süslenir. Dolapta 2-3 saat dinlenir servis yapılır…
     

    Ekli Dosyalar:

  3. i

    irem Yeni Üye

    Kivi sosu nefis olmuş geçenlerde denedim misafiriniz geldiginde güvenle yapabileceginiz bir sunum olur
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş