Kısır (6 kişilik) tarifi

Konu, 'Ördövrler - Mezeler' kısmında ayşe tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ayşe Yeni Üye

    [​IMG]
    Kısır (6 kişilik) tarifi için Hanımlar kolları sıvama vakti geldi madameli lezzet avcıları olarak yemeklerimizi sizinle paylaşıyoruz.
    Malzemeler
    2 su bardağı ince bulgur
    1 demet taze soğan
    1/2 demet maydanoz
    1/2 demet dereotu
    2 tatlı kaşığı kuru nane
    2 çorba kaşığı domates salçası
    2 çorba kaşığı biber salça
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 çay kaşığı karabiber
    1 çay kaşığı kırmızıbiber
    1 çay kaşığı pulbiber
    1/2 çay bardağı zeytinyağı
    1 limonun suyu
    Salata yaprakları


    Yemeğin Tarifi
    Bulguru ayıklayıp, 3 kere yıkayın. Bulguru bir tencereye koyun. Üzerine bulgurun hizasından biraz az olacak şekilde sıcak su koyun. Tencerenin kapağını kapatıp, bulgurun suyu çekmesi için bekletin.

    Bulgur soğuduktan sonra ince kıyılmış taze soğan, maydanoz, dereotu, nane, domates, biber salçası, tuz, karabiber, kırmızıbiber, pulbiber, zeytinyağı ve limon suyunu ekleyip karıştırın.

    Kısırı salata yaprakları içinde servis yapın.
     
  2. Murat

    Murat Yönetici

    Bulgur seçiminide belirtirmisiniz?
     
  3. Venom

    Venom Bölüm Yöneticisi

    Kısır candir can. Yanina ayran felan, of of.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş