Kış Sebzeleri ve Faydaları Nelerdir?

Konu, 'Şifalı Bitkiler' kısmında denizfeneri tarafından paylaşıldı.

  1. d

    denizfeneri Yeni Üye

    Kış mevsimine girmemize çok az kaldı. Kış mevsiminde yiyebileceğiniz sebzelerin faydasını öğrenmeye ne dersiniz?

    Çorba ve mezelerde kullanabileceğiniz bal kabağı A vitamini, fosfor ve kalsiyum bakımından oldukça zengindir. Ayrıca bal kabağı sizleri kolon kanserine yakalanma riskine karşı korumaktadır.

    Mineral kaybını en az olacak şekilde pişirebileceğiniz brokoli A vitamini ve potasyum bakımından oldukça zengindir. Az pişirilmesi gereken bu sebzenin suyu asala dökülmemelidir.

    Az pişirilerek ya da çiğ tüketilerek yiyebileceğiniz brüksel lahanası da son derece sağlıklı bir besin kaynağıdır.

    Karaciğerin safra salgılamasına ve kolestrolü dengelemesine yardımcı olan havuç enerji verici bir besin kaynağıdır. B1, B2 ve A vitaminlerini barındıran havuç aynı zamanda güçlü bir lif kaynağıdır.

    Tansiyonu düşürücü,kan pıhtılaşmasını azaltıcı özelliği bulunan ıspanak tam bir demir kaynağıdır. Göz hastalıklarına karşı da çok etkilidir.

    Yüksek oranda potasyum tuz- su dengesini sağlayan kabak da sizler için çok yararlı bir besin maddesi olarak kış mevsiminin vazgeçilmez tatları arasındadır.

    Kara lahana da kalsiyum, demir, potasyum ve C vitamini bakımından oldukça zengindir. Romatizma, siyatik, lumbada ve apse gibi sağlık problemleri ile baş etmede yararlı sonuçlar vermektedir. Kansere karşı koruyucu etkisi bulunmaktadır.

    Kilo almayı ve böbrekleriniz için yararlı olan besin kaynağı olarak bilinen kereviz de son derece faydalı bir besin olarak bilinmektedir.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş