Kış Kabağı Dolması (2 Kişilik) nasıl yapılır ?

Konu, 'Sarma ve Dolma Yemekleri' kısmında asi1 tarafından paylaşıldı.

  1. a

    asi1 Yeni Üye

    [​IMG]
    Kış Kabağı Dolması (2 Kişilik) çok özel bir tarif dilerseniz tarife geçelim.
    Malzemeler
    1 Kg Kabuğu Soyulmuş Balkabağı
    3 Çorba Kaşığı Pirinç
    1/2 Kg Kuzu Kıyması
    1 Tutam İnce Kıyılmış Taze Nane
    4 Çay Kaşığı Kırmızıbiber
    1 Çorba Kaşığı Salça
    2 Çorba Kaşığı Tereyağı
    1 Tutam İnce Kıyılmış Maydanoz
    Tuz


    Yemeğin Tarifi
    Balkabağını dilim dilim kesin. Çekirdeklerini temizleyin. Ortadan ikiye ayırın. Üzerindeki etli kısmın yarısını zarar vermeden kabaktan sıyırın. Dilimin içini bir kaşık yardımıyle oyun.

    Pirinci yıkayın. Yağlı kuzu kıyması, ince kıyılmış nane, rendelenmiş soğan ile tuzu, biber ve salçanın yarısını karıştırıp kabakların içine doldurun. Üzerine kabaklardan ayırdığınız parçaları kapatın.

    Tereyağı, salça, tuz ve biberi bir tencereye alın. 2 dakika karıştırarak koyu bir sos elde edin. 1 su bardağı su ilave edin. Bir taşım kaynatın. Kabakları bir tencereye koyun. Hazırladığınız sosu üzerine dökün. Yumuşayana dek pişirin. Tencereden aldıktan sonra maydanozla süsleyip servis yapın.
     
  2. Nursena

    Nursena Admin

    Ne yazikki bal kabagı tüketimimiz az lifli olan bu besini çok güzel dolma yaparak sunmuşsunuz.
     
  3. Venom

    Venom Bölüm Yöneticisi

    Dolmayi cok sevmem, genellikle icini yerim etini felan ama, kalabilir :)
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş