Kış aylarında yemeniz gereken yiyecekler

Konu, 'Yaşam ve Sağlık Bilgi Bankası' kısmında Goksel tarafından paylaşıldı.

  1. Goksel

    Goksel Admin Yetkili Kişi

    Kış aylarında yediğiniz besinlerin önemi büyük. Kış aylarının soğuk havalarında ortada dolaşan hastalıkların önüne bu besinlerle geçebilirsiniz.

    Kivi : C vitamini deposu olan kivi lif yönündende zengin bir besindir.

    Greyfurt : C vitamini açısından yüksek olan greyfurt potasyum ve lif te içerir. İçerisinde antioksidan özelliği olan likopen bulunur. Yağ yakımına yardımı dokunur.

    Elma : Lif açısından zengin bir meyvedir. Kalbi korur. Yemek sonrası bir elma yemeniz tavsiye edilir.

    Tatlı patates : b6 ve c vitaminleri bulunur ve potasyum içerir. Antioksidan özelliği olan tatlı patatesin lif oranıda yeterince yüksektir.

    Brüksel Lahanası : Kanser hastalığına karşı tam bir yardımcıdır. Kışın bol bol tüketilmesi gereken bir sebzedir. Antioksidandır.

    Balkabağı : Karoten açısından zengin bir sebzedir. Çorbasını ve tatlısını mutlaka tüketmeye çalışın.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş