Keten Tohumlu Ekmek nasıl yapılır ?

Konu, 'Yemekler' kısmında ahuu tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ahuu Yeni Üye

    Keten Tohumlu Ekmek nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir tarif sunuyorum.
    Malzemeler
    1 yemek kaşığı keten tohumu
    2 yemek kaşığı haşhaş
    5 su bardağı un
    1 çay bardağı sıvıyağ
    1 çay kaşığı tuz
    1 paket yaşmaya
    1 çay bardağı süt

    Yemeğin Tarifi
    Bir hamur kabında mayayı ılıttığınız sütle beraber ezin. Üzerine sıvıyağı, tuzu ve keten tohumunun yarısını ekleyin. Elinizle yoğurmaya başlayın. Bu arada yavaş yavaş un ekleyin. Hamur hazır olunca üzerini temiz bir bezle örtün. 30 dakika mayalanmaya bırakın. Kabaran hamuru yağlanmış fırın tepsisine alın. Elinizle uzun yassı ekmek gibi biçimlendirin. Üzerini bıçakla buğday başağı gibi çizin. Fırçayla üzerine 1 yemek kaşığı sıvıyağ sürün, kalan haşhaşı serperek 175 derecede ısıttığınız fırında 25 dakika pişirin. Dilimleyip, sıcak sıcak servis yapın.
     
  2. k

    kadriye Yeni Üye

    Harika olmuş lezzetini merak ediyorum
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş