Kete tarifi

Konu, 'Börekler - Kekler - Pastalar' kısmında arzu. tarafından paylaşıldı.

  1. a

    arzu. Yeni Üye

    [​IMG]
    Kete nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    1 Su Bardağı Sıvıyağ
    2 Çay Bardağı Su
    1 Çorba Kaşığı Sirke
    Alabildiğince Un
    1 Çorba Kaşığı Tereyağı
    2 Çorba Kaşığı Yoğurt
    Kavurmak İçin 3 Çorba Kaşığı Un
    Üzerine 1 Adet Yumurtanın Sarısı
    2 Çorba Kaşığı Tereyağı
    Susam


    Yemeğin Tarifi
    Geniş bir kaba sıvı yağı su ve yoğurdu alıp karıştıralım. Sirkeyi ilave edelim. Aldığı kadar unu ve tuzu ekleyerek yoğuralım. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Hamuru 20 dk dinlendirelim.

    Bu arada küçük bir tavada bir çorba kaşığı yağı eritelim. 3 çorba kaşığı unu ilave edelim. Un kumlu bir görünüm alıp pembeleşene dek kavuralım. Hamurdan yumurta iriliğinde bezeler alıp yuvarlayalım. Unlanmış bir zeminde mantı hamuru kalınlığında açalım.

    Yufkaların üzerine erimiş tereyağı gezdirelim. Yufkanın karşılıklı kenarlarını üstüste gelecek şekilde bohça gibi kapatalım. Kare şeklini alan yufkanın ortasına bir çorba kaşığı kavrulmuş un koyalım. Karşılıklı köşeleri zarf kapatır gibi kapatalım veya üçgen kapatıp kenarları birleştirelim.

    Ters çevirip yağlanmış tepsiye dizelim. Üzerine yumurtanın sarısını sürelim. Susam serpelim. Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında pişirelim.
     
  2. S

    Sonbahar Yeni Üye

    hiç beğenmedim tadı kötüydü
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş