Kestaneli Pilav Nasıl Yapılır?

Konu, 'Pilavlar' kısmında Mavi tarafından paylaşıldı.

  1. M

    Mavi Sağlık Ekibi

    Kestaneli Pilavın Yapılışı, Kestaneli pilav tarifi resimli, kestaneli pilav yapımı, kestaneli pilav nasıl yapılır

    Nefis bir pilav tarifi.Kestanenin eşsiz lezzeti ile...

    [​IMG]

    Malzemeler

    2 su bardağı pirinç
    15-20 adet pişmiş kestane
    1 adet havuç
    1/2 çay bardağı sıvıyağ
    Tuz
    Karabiber
    3 su bardağı sıcak su

    Yapılışı

    Havuçlar kibrit çöpü şeklinde doğranır. Pilav enceresine sıvıyağ ve havuçlar konulur. Havuçlar biraz yumuşayıp rengi değişmeye başlayınca kestaneler eklenir. Biraz kestaneler ile de karıştırdıktan sonra sıcak tuzlu suda bekletilip yıkanmış pirinçler eklenir.Bir süre pirinçler ile kavrulduktan sonra sıcak su, tuz ve karabiber eklenerek kaynayana kadar harlı ateşte daha sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Daha sonra demlenmeye bırakılır.



    Not; Havuç yerine badem de koyabilirsiniz pilavınıza.
     
  2. M

    Mina Yeni Üye

    Kestaneyi çok seven biri olarak kestaneli pilavı denemekte yarar görüyorum:)
     
  3. Venom

    Venom Bölüm Yöneticisi

    Tesekkur ediyorum kestaneyi severim neden sevmiim, guzel olur kestaneli pilav :)
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş