Kestaneli Et Yemeği Nasıl Yapılır

Konu, 'Yemekler' kısmında ahuu tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ahuu Yeni Üye

    Kestaneli Et nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    1 kg kemikli iri parça et
    4 yemek kaşığı zeytinyağı
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı karabiber
    20-25 adet kestane

    Yemeğin Tarifi
    Önce kestanelerin üzerini bıçakla çizelim ve üzerini örtecek kadar suyla pişmeye bırakalım. Bu arada geniş bir tencereye yağla beraber parça etleri koyup, orta ısıda kavuralım. Ara sıra karıştırarak 10-15 dakika kadar kızarttığımız etlere tuz ve karabiberi serpiştirerek tekrar kavurmaya devam edelim. Sonrada içine haşlayıp kabuklarını soyduğumuz kestanelerle beraber 4 su bardağı suyu ilave edelim. Etler iyice yumuşadığında tencereyi ocaktan alıp sıcakken servise sunalım.
     
  2. s

    sonsuzx Yeni Üye

    Çok lezzetli bir tarif hazırlamışsınız elinize sağlık
     
  3. b

    bozturk81 Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
  4. Murat

    Murat Yönetici

    Et demişsiniz ancak ne eti olduğunu belirtmemişsiniz. Kuzu yakışır sanki.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş