Keşkek / Karaburun-İzmir nasıl yapılır ?

Konu, 'Yemekler' kısmında arzu. tarafından paylaşıldı.

  1. a

    arzu. Yeni Üye

    Keşkek / Karaburun-İzmir nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir tarif sunuyorum.
    Malzemeler
    Yarım kg. aşurelik buğday (bir gece önceden bol soğuk suyla ıslamaya bırakılacak)
    1 adet tavuk göğsü
    1 adet kuru soğan
    1 su bardağı zeytinyağı
    1 yemek kaşığı salça
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı karabiber

    Yemeğin Tarifi
    Akşamdan aşurelik buğdayı, üzerine 2 parmak çıkacak kadar soğuk su ilavesiyle bir tencereye koyup, ıslatalım. Ertesi gün yıkadığımız buğdayın üzerine 1 litre yani 5-6 su bardağı su döküp, bir tencerede kaynatmaya bırakalım. Öte yandan bir tavada, iri doğranmış tavukla ince kıyılmış soğanı 7-8 dakika kadar kavurup, tenceredeki aşurelik buğdayın içine ekleyelim. Üzerine 5-6 bardak daha su ilave edip, kaynamaya bırakalım. Tavuk pişince tencereden alıp, bir tarafta bir kabın içinde çok ince ince didikleyelim. Sonra tuz ve karabiberi, yarım su bardağı zeytinyağını aşurelik buğdaya ekleyelim. İyice kaynayınca, malzemeler iyice yumuşayınca ocağın altını söndürüp, ılınmasını bekleyelim. Sonra keşkeki tencereden alıp, bir robottan geçirelim. Robot yoksa geniş bir kapta tahta kaşık yardımıyla ezebiliriz. Böylece iyice koyulaşan keşkeğin üzerine yarım su bardağı zeytinyağıyla, 4-5 dakika kadar kavurduğumuz salçalı sosu döküyoruz. Servise hazırdır.

    Gülsüm Karadayı/İzmir
     
  2. A

    ATİYE Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...
Benzer Konularımız
  1. d
    Yanıtlar:
    3
    Okunma:
    4.797

Sayfayı Paylaş