Kepekli Finduk Ekmeği

Konu, 'Yemekler' kısmında turna tarafından paylaşıldı.

  1. t

    turna Yeni Üye

    Kepekli Finduk Ekmeği nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    3 tatlı kaşığı kuru maya
    2 su bardağı un
    3 su bardağı kepekli un
    1 su bardağı dövülmüş fındık
    1 su bardağı ceviz
    3 yemek kaşığı yoğurt
    1 çay bardağı zeytinyağ
    2 çay kaşığı tuz

    Yemeğin Tarifi
    Kuru maya, un ve kepekli unu karıştırın. 1 bardak ılık su, tuz, yoğurt ve sıvıyağ ekleyip, yoğurarak yumuşak bir hamur tutun. Dövülmüş fındık ve cevizin yarısını da hamura ekleyip tekrar yoğurun. Kabarması için 20 dakika bekletin.

    İki adet uzun kek kalıbını yağlayıp hamuru kalıba koyun. Hamurun üstünü derinlemesine kesin. Kalan cevizi kestiğiniz yerlere yerleştirin. Sıvıyağı fırçayla hamurun üstüne sürüp kalıpta 20 dakika bekletin. 180 derecelik fırında 30-35 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.
     
  2. i

    isimsizim Yeni Üye

    Harika olmuş lezzetini merak ediyorum
     
  3. b

    burcu20 Yeni Üye

    Teşekkür ediyorum. Mutlaka deneyecegim.
     
  4. i

    ivran2737 Yeni Üye

    Bol vitaminli gıdalı uygulama afiyet olsun
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş