Kelek Turşusu

Konu, 'Turşular' kısmında Almira tarafından paylaşıldı.

  1. A

    Almira Yeni Üye

    2-3 Adet küçük boy kelek

    2-3 Adet sivri biber

    1 Demet maydanoz

    1 Baş sarmısak

    1 Kahve fincanı sirke

    1 Adet limon

    1 Tatlı kaşığı tozşeker

    Yeterince rafine kaya tuzu ve içme suyu



    HazırlanışıKüçük boy kelekleri iyice yıkayıp temizleyin.
    Keskin bir bıçakla ortadan ikiye bölün.
    Eğer kavanozunuz küçükse içine sığabilecek parçalara bölün.
    Tekrardan iyice yıkayın.
    Kaşıkla çekirdeklerini temizleyin.
    İnce tuzla her tarafını bolca tuzlayın.
    Kabukları yukarı gelecek şekilde bir tepsi içinde üstünü ince bir tülbentle örtüp 4-5 saat bekletin.
    Bu sürenin sonunda tekrar yıkayıp tuzlarını temizleyin.
    Turşu kavanozunun dibine maydanozları koyun.
    Kelek parçalarını sıkı sıkı yerleştirin.
    Sivri biberleri bıçak ucu ile delip keleklerin arasına yerleştirin.
    Dilimlenmiş limonları ve sarmısakları yerleştirin.
    Salamuru suyunu ; 1 litre suya 6 kaşık rafine kaya tuzu koyarak hazırlayın.
    Keleklerin üzerini örtecek kadar hazıladığınız salamura suyunu dökün.
    Suyun içine 1 kahve fincanı sirke ve 1 tatlı kaşığı şeker ekleyin.
    Zaman zaman suyunu savurup üzerine biriken beyaz köpüğü kaşıkla alıp atın.
    Savurma işlemi : Kavanoza tuzlu su döktükten sonra 2 gün bekletin.
    2 gün geçtikten sonra kavanozon ağzını açın ve üzerine biriken köpüğünü bir kaşık ardımıyla alıp atın.
    Suyunu bir kaba boşaltın ve tadına bakın.
    Kelek Turşusu yemek tarifleri
     
  2. N

    Narin Yeni Üye

    Guzel tadi var. Geceleri bi guzel gidiyor.
     
  3. Venom

    Venom Bölüm Yöneticisi

    Kelek tursusu guzeldir ya.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...
Benzer Konularımız
  1. d
    Yanıtlar:
    1
    Okunma:
    1.016
  2. R
    Yanıtlar:
    1
    Okunma:
    1.288
  3. A
    Yanıtlar:
    2
    Okunma:
    1.727
  4. yosun
    Yanıtlar:
    3
    Okunma:
    2.548
  5. Hatice
    Yanıtlar:
    4
    Okunma:
    4.279

Sayfayı Paylaş