Kek

Konu, 'Hamurişleri' kısmında Nehir tarafından paylaşıldı.

  1. Nehir

    Nehir Admin Yetkili Kişi

    [​IMG]

    Keklerin yapılışları kolay olmakla beraber pişirilme*leri ayrı bir özellik taşır. Malzemesi tam ve iyi hazırlan*mış kek hamurunun kabarmaması fırın ısısının iyi ol*mayışındandır. Kek piştikten sonra kalıptan kolay çıkabilmesi ve kalıba yapışmaması için kek hamuru, her tarafı yağ*lanmış ve unlanmış kek kalıbına boşaltılmalı ve kızdı*rılmış fırına sokularak orta ısıda 40-45 dakika pişirilme*lidir.

    Malzemeler:

    • 5 yumurta
    • 1 su bardağı toz şeker
    • yarım su bardağı sıvıyağ
    • 1 su bardağı yoğurt (veya süt)
    • yarım su bardağı ceviz içi (miktarı arzunuza göre değiştirebilirsiniz)
    • 1 limonun kabuğu
    • 3 su bardağı un
    • 1 paket kabartma tozu
    • 2 yemek kaşığı kakao
    Hazırlanması:

    1. Yumurtayı şekerle iyice yoğurt kıvamına gelene kadar iyice çırpın.
    2. Sırayla sıvıyağı, yoğurdu, ceviz içini ve limon kabuğunu ekleyin.
    3. Ardından unu eleyerek ilave edin üzerine kabarma tozunu da döktükten sonra çok fazla karıştırmadan çırpın.
    4. Yağladığınız kalıba ilk olarak kek hamurunun yarısını dökün. Hamurun kalan yarısına da kakaoyu ilave edin. Kalıptakı diğer beyaz kek hamurunun üstüne dökün. Çatalla dairesel hareketler yaparak şekiller verin. (Ben annemin kaşıkla alttaki beyaz hamuru diğerinin üzerine kapattığını hatırladığım için öyle yaptım.)
    5. 175 derecelik fırında 45 dakika pişirin.
     

    Ekli Dosyalar:

Sayfayı Paylaş