Kek En İyi Nasıl Kabarır?

Konu, 'Pratik Bilgiler' kısmında irem tarafından paylaşıldı.

  1. irem

    irem Yeni Üye

    Kek kabartmanın püf noktalarını öğrenmedim mükemmel bir kek yapamazsınız,kek kabartma yöntemleri kekin kabarması için olmazsa olmazlardandır.

    Kek Nasıl Kabartmanın Püf Noktaları

    [​IMG]

    1) Yumurtalar mutlaka oda sıcaklığında olmalı
    2) Her yumurta için şeker ölçüsü genellikle yarım su bardağıdır..
    3) Yumurta ve şeker çırpılırken içine bir fiske tuz atılması daha fazla kabarmasını sağlar
    4) Kar gibi olana kadar en az 7-8 dakika mixerin en yüksek devriyle çırpılmalıdır
    5) Yağını az koyarsanız kalıbınızdan zor çıkarabilirsiniz.Bu riski göze almamak için yağladığınız kalıba biraz da şeker serpiştirin.
    6) Eğer tuzlu kek yaptıysanız yağladığınız kalıba bu kez un serpiştirin..
    7)Kabartma tozunun üzerine bir kaç damla limon sıkarsanız kekiniz daha da güzel kabaracaktır..
    8) Ununuzu kabartma tozu ve vanilya ile elemenizi tavsiye ederim.Kekun formunu yakalayabilirsiniz
    9) Sodalı kekler daha güzel kabarır
    10) Yumurta ve şekerinizi çırptıktan sonra eklediğiniz diğer malzemeleri kaşık ya da mixerin en düşük devrinde karıştırmanız yumurtaların sönmesini engelleyecektir(Yumurta proteini havayı içine hapseder ve çırpma süresince hava girerek kabarmayı temin eder)
    11) Ekleyeceğiniz malzemeler ıslak meyve türü ise mısır ununa bulamanızı, kuru meyve ise bir iki dakika haşladıktan sonra iyice kurulayıp ,una bulayıp eklemenizi tavsiye ederim..Dibine çökmemesi için..
    12) Un yerinebirazını (bir kaç kaşık) nişasta kullanırsanız kum gibi ağızda dağılan kekleriniz olur...
    13) Keklerinizi önceden bir kaç dakika ısıtılmış fırına koyarsanız kabarması daha iyi olacaktır...Soğuk fırın kabarmayı engeller.
    14) Kekinizi kalıbınıza döktükten sonra üzerine bıçakla bir çizik atarsanız çatlak kekiniz olur
    15) Mermer kek yapacağınız zaman hamurunuzu ikiye bölmeden önce iki kaşık eksik unlu yapın .Böldükten sonra birine bir kaşık un diğerine bir kaşık kakao ekleyin..
    16) Tuzlu peynirli kek yaparken içine bolca maydonoz veya dereotu koymanız onun çökmesini ve hamur olmasını engelleyecektir...
    17) Kek hamurunu hazırlarken alüminyum kaullanmamak gerekir, kararmaya sebep olur.
    18) Fırına konulduktan sonra kapak açmamak gerekir..Açılırsa soğuk hava içeri girer ve basınç yaparak çökmeye sebep olur
    19) Kontrol yapmadan da kek fırından çıkarılmamalıdır.Bunun için ince uçlu kuru bir bıçak veya kürdan kullanılabilir.Batırınca hamur yapışmamışsa pişmiş demektir
    20) Fırından çıkan kek havayla biraz küçülür, soğuduktan sonra fırından çıkartmak gerekir.
     

Sayfayı Paylaş

Misafirler bu sayfaya şu kelimeleri arayarak geldiler:

  1. kek nasıl kabarır

    ,
  2. kek nasil kabartilir

    ,
  3. kek nasıl çok kabarır

    ,
  4. kek en iyi nasil kabarir,
  5. kek nasıl iyi kabarır,
  6. kek nasıl güzel kabarır,
  7. iyi kek nasıl kabarır,
  8. kekler nasil kabarir,
  9. kek nasıl daha çok kabarır,
  10. kek daha iyi nasıl kabarır