Keçiboynuzu Pekmezinin Faydaları Nelerdir

Konu, 'Sağlıklı Beslenme ve Diyet' kısmında Naime tarafından paylaşıldı.

  1. N

    Naime Yeni Üye

    Sağlıklı beslenmede pekmezin faydaları


    Keçiboynuzu bir diğer adıyla harnuptan yapılan pekmezin sağlık açısından bir çok faydaları vardır.Özelliği yetişmeye başladığı ilk 15 yıl meyve vermeyen bir bitkidir.

    Meyveleri ilk başlarda yeşil olup, olgunlaştıkça kahverengileşen ve tam olgunlaşınca parlak kahverengi renk alır. Harnup; Güney Anadolu, Suriye, Kıbrıs, Yunanistan, İspanya, Fas, Tunus, Cezayir, Filistin ve Libya olup ülkemizde, Antalya, Mersin, Silifke, Datça dolaylarında 1500 km2lik sahil şeridinde doğal olarak yetişmektedir.
    [​IMG]
    Pekmezin Faydaları

    Balgam söktürür,göğsü yumuşatır,bronşları açar, sigara tiryakileri için faydalıdır ve nefes
    darlığına oldukça etkilidir.

    Kalsiyum bakımından çok zengindir.

    İçindeki E vitamini sayesinde; öksürüğe, gribe, kemik erimesine ve kansızlığa iyi gelir.

    Yüksek ham selüloz etkisi ile bağırsak rahatsızlıklarına ve gastrite etkilidir.

    Mide ve bağırsak gazlarını dışarı atarak mide şişkinliğini giderir .

    Bağırsak kurdu, tenya, solucan gibi bağırsak parazitlerini temizler.

    Yüksek mineral ve vitamin içeriği ile de diş ve diş etleri üzerinde çok olumlu etkileri vardır.

    Yüksek doğal şekerler , zengin mineraller (özellikle çinko) ve vitaminler (A , B , B2, B3, D)
    içeriği dolayısıyla doğal güç ve besin kaynağıdır.

    Yüksek sodyum ve potasyum içeriği sayesinde tansiyon, karaciğer ve akciğer üzerine çok yaralı etkileri bulunmaktadır.

    Kanın zehirli maddelerini temizler.

    İnsanlığın korkulu rüyası akciğer kanserini %90 oranında önleme gücüne sahiptir.

    Kalbe faydalıdır, kalp çarpıntısını önler

    İnsan vücuduna giren radyasyonu dışarı atar.
     
  2. M

    Maide Yeni Üye

    Pekmezin kan yapıcı özelliği olduğundan vücudumuza çok faydalı
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş