Kayseri'nin arabaşı çorbası

Konu, 'Dünya Mutfakları' kısmında Almira tarafından paylaşıldı.

  1. A

    Almira Yeni Üye

    [​IMG]



    İç Anadolu bölgesine has yöresel bir yemektir.Uzun kış gecelerinde kalabalıkla yemesi daha zevkli olur.



    Hamurunun hazırlanışı;1 kase un 6 kase su

    1 tatlı kaşığı tuz

    Suyun 4 kasesi tencereye konarak ısınmaya bırakılır.Kalan 2 kase su ile 1 kase un çırpıcı ile iyice karıştırılır ve su kaynamak üzereyken karışım süzgeçten süzülerek tencereye dökülürtuzda konarak kaynayana kadar sürekli karıştırılır.2-3 dk kaynatılarak ıslatılmış tepsiye dökülür.Soğumaya bırakılır.



    Çorbanın hazırlanışı: Yarım tavuk haşlanarak Hamur sabahtan pişirilip dinlendirilirse daha güzel tutar.
     
  2. I$ık

    I$ık Gümüş Ufağı

    Arabaşı çorbası çok leziz olur soğuk havalarda içmenin keyfi ise bir başka. Arabaşının hamuru çok önemlidir. Tariflerinizde buna dikkat edin şekerlerim.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş