Kayseri Yağlaması

Konu, 'Dünya Mutfakları' kısmında Almira tarafından paylaşıldı.

  1. A

    Almira Yeni Üye

    [​IMG]





    İçindekiler:



    500 gr yağlı kıyma

    2 adet orta boy kuru soğan

    1 tk. biber salçası

    3 tane domates

    Yarım demet maydanoz

    Yarım çay bardağı sıvı yağ

    Tuz kimyon



    Hazır lavaş ekmek 12'li

    500 gr.yoğurt

    3 diş sarımsak

    Pul biber



    Hazırlanışı:



    Kıymayı sıvı yağla kavurpul biberle süsle.Sıcak servis yap.



    Not: isteyen ekmeğini kendisi yapar.Geniş ucundan üçgenler tutularak bol yoğurtlu yenir.Afiyet olsun.
     
  2. Murat

    Murat Yönetici

    Kayserinin damak tadı bir başka güzeldir burada verilmeyen bir detaya göz atmanızı isterim 500gr yağlı et derken buradaki kıyma seçiminiz erkek kuzu veya toklu olması durumunda yemegimizin lezzetti artacaktır.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş