Kayseri Aşuresi nasıl yapılır ?

Konu, 'Yemekler' kısmında ayfer tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ayfer Yeni Üye

    Kayseri Aşuresi nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    10 bardak süt
    4 kahve fincanı un
    2 bardak tozşeker
    1 yemek kaşığı tereyağ
    2 adet damla sakızı

    Üstünü süslemek için:
    1 tatlı kaşığı tarçın
    2 yemek kaşığı kuş üzümü

    Yemeğin Tarifi
    Kuş üzümlerini ılık suda bekletin. 3-4 dakika kaynatıp süzün. Damla sakızlarını havanda dövün.

    Tencerede margarini eritip içine un atın, 3-4 dakika karıştırın. Şeker, süt ve damla sakızlarını ilave edip hızlı hızlı karıştırarak çok koyu olmayan bir muhallebi pişirin. Muhallebi kaynamaya başlayınca un kokusunun gitmesi için 10 dakika yine karıştırarak pişirin. Muhallebiyi büyük bir cam kaseye alın, mikserle 20 dakika çırpın. Soğumuş muhallebiyi kaselere paylaştırın. Kuş üzümü ve tarçınla süsledikten sonra servis yapabilirsiniz.
     
  2. m

    meryemhanım Yeni Üye

    Çok lezzetli bir tarif hazırlamışsınız elinize sağlık
     
  3. h

    hidoş Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
  4. t

    tuğçe'm Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
  5. n

    nevins Yeni Üye

    Çok lezzetli bir tarif hazırlamışsınız elinize sağlık
     
  6. y

    yamur Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
  7. o

    ozlem Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
  8. f

    fahribaram Yeni Üye

    Harika olmuş lezzetini merak ediyorum
     
  9. p

    papatya57 Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş