Kayısılı Muhallebi Nasıl Yapılır

Konu, 'Dünya Mutfakları' kısmında kiraz tarafından paylaşıldı.

  1. k

    kiraz Yeni Üye

    Kayısılı Muhallebi Yapılışı
    Kayısılı Muhallebi Tarifi Resimli


    Kayısılı Muhallebi Malzemeleri:

    5 su bardağı süt
    2,5 çorba kaşığı irmik
    2,5 çorba kaşığı nişasta
    1/2 su bardağı şeker
    1 yumurta sarısı
    1 kase kuru kayısı
    1 paket bisküvi

    Üzeri İçin;
    Toz antep fıstığı, hindistan cevizi


    [​IMG]


    Kayısılı Muhallebinin Yapılışı:
    Kayısıları suda haşlayın. Şeker, nişasta, irmik, yumurta sarısı ve sütü bir tencerede karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında bir iki taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Kelepçeli bir kalıbın tabanına bisküvileri bir sıra halinde dizin. Üzerine muhallebinin yarısını dökün. Muhallebinin üzerine kayısıları minik küpler halinde doğrayıp, ikiye ayırıp dizin. Kalan muhallebiyi kayısıların üzerine yayın. Artan kayısıları haşladığınız suyla birlikte rondadan geçirip püre haline getirin ve tatlının üzerine yayın. Tatlı ılınınca buzdolabında en az 4-5 saat dinlendirin. Servis ederken kalıbın kelepçesini çıkarıp tatlının üzerini fıstık ve hindistan cevizi ile süsleyin.

    Afiyet olsun...
    alıntı
     
  2. g

    gülgüzeli Yeni Üye

    güzel bir tarif cok güzel
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş