Kayısılı Kuzu Şiş Kebab tarifleri

Konu, 'Yemekler' kısmında aleyna tarafından paylaşıldı.

  1. a

    aleyna Yeni Üye

    Kayısılı Kuzu Şiş Kebab nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir tarif sunuyorum.
    Malzemeler
    10 adet şiş hazırlayacağımızı düşünürsek;
    1 kg. kuzu şiş
    10 adet kuru kayısı
    10 adet çarliston biber (ufak boy olsun)
    8 adet domates (küçük boy olsun)

    Terbiyesi İçin;
    3 adet kuru soğan (rendelenmiş)
    2 adet domates (çok ince doğranmış)
    1 tatlı kaşığı karabiber
    1 tatlı kaşığı tuz

    Yemeğin Tarifi
    Kayısıları 15-20 dakika suda bekletelim, süzüp, 4?e bölelim.

    Etlerin terbiyesi için; kuru soğanları çok ince doğrayalım yada rendeleyebiliriz, domatesleri de çok ince doğrayalım ve etleri bu karışımın içine atalım, tuzunu ve karabiberini de serpttikten sonra elimizle karıştırıp, ağzını kapatarak buzdolabına koyalım. Eti terbiye ya da marine etme işlemi bir gece önceden, yada ızgara aşamasından 3-4 saat önce yapılmalı ki, terbiye malzemesi etlerin içine iyice nüfuz edip, lezzetlendirsin.

    Şimdi şişleri önümüze alalım. En alta eti geçirelim, sonra 2-3 cm kalınlığında doğranmış biberlerden bir adedini, onun üstüne dörde bölünmüş domateslerden birini ve nihayet kayısıyı geçirelim. Tek bir şişe, bu sıralamada iki kez yapın ama ikinci kayısının üzerine bir et geçirip bitirmeyi unutmayın.

    Fırın ızgarasında veya mangalda pişirdiğiniz etleri, yanına bulgur pilavı yaparak servise sunabilirsiniz.
     
  2. 6

    66zehra Yeni Üye

    Bu güzel tarifi not defterime ekledim
     
  3. k

    kar Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
  4. k

    kadriyem Yeni Üye

    Malzemelerini çoğaltmak istersek ne tavsiye edersiniz.
     
  5. c

    ceoner Yeni Üye

    Harika olmuş lezzetini merak ediyorum
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş