Kayısılı Ağaç Pasta (8 Kişilik) nasıl yapılır ?

Konu, 'Börekler - Kekler - Pastalar' kısmında ayca tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ayca Yeni Üye

    [​IMG]
    Kayısılı Ağaç Pasta (8 Kişilik) nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir tarif sunuyorum.
    Malzemeler
    Kek Malzemesi1.5 Su Bardağı Pudra Şekeri200 gr Tereyağı2 Portakal Kabuğu Rendesi10 YumurtaKrema Malzemesi200 gr Kayısı Püresi3.5 Çay Bardağı Şeker10 Yumurta Sarısı500 gr Çırpılmış Şanti

    Yemeğin Tarifi
    Çukur bir kapta pudra şekeri, yumuşamış tereyağı ve portakal kabuğu rendesini mikserle iyice karıştırın. Karışıma çırpılmış yumurtaları ekleyip yeniden karıştırın.Karışımdan aldığınız parçaları tavada ince plakalar halinde kızartın. Keke benzeyen kızarmış hamurları bir gün süreyle buzdolabında bekletin.Kayısıyı püre haline getirip kaynatın. Kaynamakta olan püreye 10 yumurta sarısı ve toz şeker karışımını yedirin. Çırpılmış şantiye kayısı püreli sosu ekleyip iyice karıştırın, buzdolabında bir süre dinlendirin.Hazırlamış olduğunuz keklere ağaç gövdesi gibi şekil vererek ortasına kremayı dökün. Buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Pastayı dilediğiniz istediğiniz şekilde kesip, süsleyerek servise sunun.
     
  2. S

    Sonbahar Yeni Üye

    Portakallısı da çok güsel oluyor şeftalide eqleyin
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş